Salată de primăvară cu păstrăv afumat

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 320 g păstrăv afumat fără piele
• 2 pachete 
amestec pentru salată (salată creață, andivă, fetică, radicchio) • 2 legături ridichi
• 1 mână năsturei tineri
Pentru dressingul-vinegretă:
• 1 fir ceapă verde • 1 lingură suc de lămâie 
• 1-2 lingurițe zahăr brun  • 1 cățel de usturoi 
• 2 lingurițe muștar de Dijon • 1 lingură oțet de vin • 100 ml ulei de măsline
• sare, piper

Se toacă ceapa verde. Se amestecă zahărul cu suc de lămâie și se lasă să se dizolve. Se adaugă usturoiul pisat, muștarul și oțetul și se amestecă. În această compoziție se toarnă uleiul în fir subțire și se bate cu telul până ce ia naștere o compoziție omogenă.
Se sărează și se piperează vinegreta; se adaugă ceapa verde; se dă la frigider. Se curăță peș­te­le de eventualele oase cu o pensetă, apoi se îm­parte în 4. Într-un castron mare, se amestecă frun­zele de salată; se adaugă rondele de ridichi și se amestecă. Se repartizează în farfurii și se pun deasupra bucățile de pește. Se presară năsturei și se stropește fiecare porție cu puțină vinegretă.
Preparare: 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*