Salată de pepene

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București prepară o salată rafinată de pepene și șuncă

www.micaelvetie.ro

Ingr. pt. 4 porții
• 600 g pulpă de pepene verde
• 600 g fenicul
• 1 lingură busioc tocat
• 2 lingurițe suc de lămâie
• 2 linguri ulei de măsline • 8 felii șuncă uscată

Se curăţă feniculul și se îndepărtează cotorul; se taie cât se poate de fin. Se așază într-un castron și se adagă sare, piper, 1 praf zahăr și busuiocul; se amestecă și frământă energic 2-3 minute. Se adaugă suc de lămâie și ulei și se lasă să se marineze 10 min. Se curăță de sâmburi pulpa de pepene și se taie cuburi; se adaugă la fenicul și se amestecă.
Se așază pe un platou și se repartizează deasupra fâșii de șuncă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*