Salată de pepene cu ruccola

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București re-creează un preparat clasic italian: pepene verde cu parmezan

www.micaelvetie.ro

Ingr. pt. 4 porții
• 200 g ruccola • 1 pepene verde mic • 80 g parmezan (bucată întreagă)
• 4 linguri oțet balsamic • 7 linguri ulei de măsline • sare, piper

Se curăță pepenele și se taie pulpa în bucăți potrivite, de preferință triunghiulare. Se spală puțin frunzele de ruccola și se scurg bine. Frunzele mai mari se mărunțesc. Se amestecă uleiul de măsline cu oțet, sare și piper. Se toarnă peste ruccola și pepene, se amestecă și se așază într-o farfurie de supă. Se rad deasupra fâșii de parmezan și se râșnește piper.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*