Salată de penne cu broccoli

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Dresssing:
• 2 căței de usturoi • sare, piper
• sucul de la 1/2 lămâie
• 4 linguri ulei de măsline
Salată:
• 500 g paste scurte (penne)
• sare • 200 g broccoli • 2 gulii albe
• 2 legături ridichi • 50 g cașcaval
• 1 lingură pătrunjel tocat
• 1 lingură busuioc tocat

Se prepară dressingul: se amestecă usturoiul cu suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.
Se fierb pastele al dente în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă.
Se despart buchețelele de broccoli și se opăresc în apă clocotită cu sare, cca 3 min. Se trec prin jet de apă rece, se scurg.
Se decojesc guliile și se taie fâșii. Se curăță ridichile și se taie semiluni.
Pastele și legumele pregătite se pun în­tr‑un castron mare, se toarnă dressingul și se amestecă.
Se dă la frigider, apoi se repartizează în boluri și se presară caș­caval ras și verdeață tocată.
Preparare:  35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*