Salată de pătrunjel

Credit foto: Elena Marin
Credit foto: Elena Marin
Credit foto: Elena Marin

Rețetă preparată de Elena Marin, specialist în nutriție raw-vegan
Mai multe aflați de pe blogul ei: www.retetecugust.com

3-4 porții / Prep.: 20 min.
Salată: • 1 legătură pătrunjel • 1 mână vlăstari de floarea-soarelui • 4 roșii (opțional)
• 5-6 frunze kale • 1 mână germeni de fasole mungo și trifoi • 1 ceapă albă
• 1/2 linguriță scorțișoară • sucul de la 1/2 lămâie • 1/2 linguri­ță coriandru
• 1 vârf de cuțit cumin • 1-2 vârfuri de cuțit cimbru uscat
Sos: • 2 linguri semințe de pin • 1 lingură nuci macadamia • sucul de la 1 lămâie
• sucul de la 1-2 castraveți • 12-15 căței usturoi
• rodie de decor

Se mărunțesc pătrunjelul, roșiile, frunzele de kale și ceapa și se așază împreună într-un bol, după care se adaugă vlăstarii( floarea-soarelui, mungo, trifoi), mirodeniile și sucul de lămâie.
Sosul de usturoi se prepară mixând ingredientele în blender până când capătă consistența unui sos cre­mos. La final se poate decora cu câteva bobițe de rodie.
Se poate servi amestecând sosul cu salata sau separat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*