Salată de păstrăv cu andive

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 andive • 2 mere • sucul de la 1/2 lămâie • 1/2 linguriță scorți­șoară • 1 gogoșar acru tăiat felii
• 1 lingură unt • 2 linguri oțet de la gogoșari • 2 linguri ulei
• 200 g file de păstrăv afumat
• frunze de salată • sare • piper

Se curăță andivele, se spală, se îndepărtează cotoarele și se despart frunzele. Se spală merele. Se curăță de sâmburi și se taie felii. Se stropesc cu suc de lămâie.
Untul se încinge într-o tigaie, se adaugă feliile de mere și scorți­șoara și se călesc puțin înăuntru. Apoi se scot și se lasă să se ră­cească.
Se amestecă gogoșarii cu oțet, sare și pi­per. Ule­iul se înglobează folosind telul. Se taie păstrăvul bucățele.
Se spală frunzele de salată, se scutură; deasupra se așază andiva cu felii de mere. Se stropește cu vinegreta de gogoșari și se pun deasupra bucățile de pește.
Preparare: 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*