Salată de morcovi și portocale

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 15 min.
• 350 g morcovi
• 100 g stafide
• 1 ardei iute galben
• 2 portocale
• 1 jumătate de lămâie
• 4 linguri amestec de semințe decojite
• 3 linguri ulei de măsline extra-virgin

Se înmoaie stafidele în suc de lămâie ameste­cat cu ulei de măsline. se curăță și se rad morcovii.
Se decojesc porto­calele și se desprind feliile, îndepărtând pielițele albe. Se toacă pulpa.
Se curăță ardeiul și se taie rondele. Se amestecă morcovii cu stafide și marinata lor, ardei, puțin zahăr, sare și piper. Se dă la frigider cel puțin 30 min.;  se servește cu semințe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*