Salată de linte

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Dressing:
• 3 lingurițe muștar de Dijon • 3 linguri ulei • 2–3 lingurițe oțet • puțin zahăr • sare • 1 ardei iute tocat
Linte:
• 300 g boabe de linte verde înmu­iate • 5 boabe piper • 1 foaie de dafin • 4 boabe ienibahar • 4 castraveciori acri
• 1 ceapă • 2 felii bacon
Omletă:
• 2 ouă • sare, piper • ulei pentru tigaie

Se pun într-un bol toate ingredientele pentru dressing și se bate cu te­lul până ce se o­mo­genizează; se la­să să se pătrundă la frigider.
Se clătesc boabele de linte, se a­daugă piper, foaie de dafin și ienibahar și se toarnă apă. Se fierb cca 20 min., până se în­­moaie. Se taie fe­lii castraveciorii, iar cea­pa se toacă.
Se trece lintea prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă. Se amestecă împreună cu cea­­pa și castraveciorii, se toarnă dres­singul și se lasă la frigider cel puțin 2 ore.
Se bate oul cu sa­re, piper; se coace omleta într-o ti­ga­ie unsă cu puțin ulei. Se taie fâșii. Se prăjește și ba­co­­nul fără adaos de grăsime și se aranjează pe farfurii cu omleta și salata.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*