Salată de legume cu dressing balsamic

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 10 min.
• 1 ardei gras galben • 1 ardei gras roșu • 2 dovlecei • 1 vânătă
• 120 ml ulei de măsline • sare, piper • suc de lămâie • 2 cepe roșii
• 150 g telemea de oaie • 1 cățel de usturoi • 4 felii pâine toast
• 2 linguri muștar • zahăr • 2 linguri oțet balsamic • 75 g măsline negre
• 1 lămâie • verdeață

Se curăță și se mărunțesc legumele. Se încing pe rând porții de ulei de măs­li­ne și se prăjesc legumele cca 8 min. Se adaugă sare, piper și suc de lămâie.
Ceapa se taie rondele. Telemeaua se taie cuburi și ambele se presară pe salată. Se încing 25 ml ulei și se călește usturoiul pisat, apoi pâinea tăiată cuburi. Se stropește salata cu un dressing din muștar, sare, piper, oțet balsamic și ulei. Se presară crutoane și măsline și se ornează cu felii de lămâie și verdeață.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*