Salată de fructe de mare

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

George Catană, actualmente bucătar-șef la restaurantul Barrio by the Embassy din capitală propune o salată de zile mari, un aperitiv elegant care se prepară rapid

Ingrediente pentru 1 porție:
• 100 g calamar
• 40 g sepie
• 100 g caracatiță
• sare (pentru fiert)
• 0,03 g sare
• 0,06 g piper
• 1 lămâie
• 20 g andive
• 50 g salată Eisberg
• 10 ml ulei de măsline
1­Calamarul, sepia și caracatița se fierb 35 minute în apă cu sare în care se adaugă și zeama de la o lămâie stoarsă.
2 Se scot din apă și se lasă
să se răcească. Apoi calamarul se taie rondele, iar sepia și caracatița, bucăți.
3 Salata Eisberg se taie fâșii, iar andiva se taie rondele.
4 La salată se adaugă calamarul, sepia și caracatița. Se stropește cu uleiul de măsline și cu zeama de la o lămâie stoarsă. Se condimentează cu sare și piper.
5 Se servește decorată cu
ciboulette și cu o jumătate de lămâie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*