Salată de fructe de mare cu mozzarella și avocado

Credit foto: marco mayer/2012/shutterstock.com
Credit foto: marco mayer/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 limette
• 1 căpățână salată verde
• 400 g roșii cherry
• 400 g mozzarella
• 2 avocado • 1 pachet fructe de mare congelate asortate (450 g)
• 2 linguri oțet balsamic alb
• sucul de la 1 lămâie • pătrunjel verde  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin • 2 linguri busuioc tocat mărunt
• sare, piper

Se spală limettele cu apă fierbinte, se taie jumătăți și se storc. Se decongelează fructele de mare și se fierb 5 min. în apă cu sare. Se trec prin jet de apă rece, se lasă să se scurgă și se adaugă sucul de limette. Se lasă să se răcească, apoi se dau la frigider 4 ore.
Se taie bucăți mozzarella și se lasă să se marineze 30 min. în 2 linguri ulei de măsline cu sare, piper și busuioc tocat. Se pregătește un dressing: se bat cu telul 4 linguri de ulei de măsline împreună cu oțetul balsamic; se adaugă sare, piper și restul de verdeață tocată. Se spală lămâia cu apă fierbinte și se taie jumătăți. Se stoarce. Se decojesc fructele de avocado, se taie jumătăți și se stropesc imediat cu suc de lămâie. Se taie felii potrivite. Se amestecă într-un castron împreună cu fructele de mare, bucățelele de mozzarella și roșiile cherry tăiate jumătăți.
Se spală salata verde și se desprind frunzele. Se tapetează cu ele fundul bolurilor de salată. Se repartizează amestecul de salată și se stropește cu dressing.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*