Salată de fasole cu pui

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 160 g cușcuș opărit în apă 
sau supă • 1 lingură boia dulce
• 2 linguri chimen
• 1 lingură coajă de lămâie rasă
• 1 lingură frunze de coriandru tocate • sare de mare, piper
• făină •  400 g filé de piept de pui • 2 ouă • ulei de floarea-soarelui
• 250 g fasole verde
• 150 g frunze de spanac sau de sfeclă
Dressing:
• 3 linguri ulei de măsline 
extravirgin
• 2 linguri suc de lămâie • 1 cățel de usturoi

Se prepară dressingul din in­gredientele menționate și se pune deoparte.
Se opărește fasolea verde în apă clocotită cu sare 1-2 min. Se lasă la scurs. Într-un castron se amestecă cușcuș cu boia, chimen, coajă de lămâie, coriandru, piper și sare.
Se așază făina pe o farfurie, iar în altă farfurie se bat ouăle. Se tăvălesc bucățile de pui, mai întâi prin făină, apoi prin ou și în final prin amestecul de cușcuș.
Într-o tigaie se toarnă ulei în­tr‑un strat de cca 2 cm grosime și se prăjesc bucățile de carne la temperatură medie 2-3 min. pe fiecare parte. Se scot din tigaie și se lasă la scurs pe prosoape de hârtie. Se repartizează apoi pe farfurii cu fasole verde și frunze de spanac; se stropesc cu dressing.
Preparare: 10 min.
La fiert: 2 min.
La prăjit: 6 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*