Salată de farfalle cu pește

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Jakob Hausmann, patronul și bucătarul-șef restaurantelor Mica Elveție ne propune un fel de mâncare complet din punct de vedere nutrițional, ușor de preparat și ușor de digerat

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 linguri oțet balsamic alb
• 4 roșii • 4 linguri ulei de măsline
• sare, piper • 200 g farfalle (paste făinoase) • 2 fire tarhon
• 250 g mazăre  • 1 lingură unt
• 250 g file de peşte • 2 căpățâni salată verde

1 Tomatele se opăresc, se decojesc, se scot sâmburii şi se taie bucăţele. Se amestecă oţetul cu uleiul de măsline, se adaugă sare şi piper după gust. Apoi se adaugă roşiile.
Pastele făinoase şi tarhonul se introduc în apă sărată (în momentul când începe să fiarbă) şi se fierb până devin „al dente“. Se scot din apă, se ţin sub jet de apă rece, se lasă să se scurgă bine, apoi se introduc în sosul de tomate.
2 În apa de la paste se fierbe mazărea, se lasă să se răcească şi se adaugă la paste. Se taie fileul de peşte în fâşii (late de cca 1 cm) şi se fierb în aburi cca 3 minute. Pe farfurii
se dispun frunze de salată verde, deasupra salata de paste și se decorează cu fâşiile de file de peşte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*