Salată de dovlecei cu telemea

Credit foto: sarsmis/2012/shutterstock.com
Credit foto: sarsmis/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 dovlecei • 200 g telemea de vacă și bivoliță
• 1 mână de frunze proaspete de mentă
• 1 lămâie • sare, piper
• cimbru uscat
• 1 lingură ulei de măsline

Se curăță dovleceii și se taie felii subțiri, pe lung. Se frig rapid pe grătarul încins sau într-o tigaie-grill. Se scot, se sărează și se lasă să se răcească.
Se rade coaja și se stoarce sucul de lă­mâie. Se amestecă sucul cu ulei de măs­line, piper, cimbru și frunze de mentă tocate. Se taie cuburi telemeaua, apoi se lasă să se marineze în acest amestec 15 min.
Se amestecă într-o salatieră feliile de dovlecei cu telemea. Se repartizează pe farfurii și
se ornează cu frunze de mentă.
Preparare: 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*