Salată de crudități cu fasole verde

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
Pentru dressing:
• 1 linguriţă muştar cu hrean • 1 lingură oţet de mere
• 4 linguri ulei de măsline • sare • piper
Pentru salată:
• 200 g fasole verde congelată • 3 mere mici roşii
• 100 g ţelină • 2 linguriţe suc de lămâie
• 1 lingură ulei • 8 felii slăninuţă împănată
• 2 mâini salată verde sau ruccola • 50 g nuci

Se amestecă muştarul cu oţet de mere şi ulei de măsline, bătând cu telul. Se potriveşte de sare şi piper, după gust şi se lasă la marinat. Se lasă să se decongeleze puţin fasolea verde, apoi se aşază în apă clocotită şi se lasă să fiarbă 7 min. Se scoate apoi şi se lasă să se scurgă într-o strecurătoare.
Se decojesc merele şi ţelina şi se taie beţişoare. Se stropesc cu suc de lămâie. Se topeşte slăninuţa în ulei. Într-un castron se amestecă salata verde cu fasole verde, ţelină, mere şi dressing. Se repartizează salata pe farfurii şi se ornează cu slăninuţă şi nuci tocate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*