Salată de creveți marinați

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 300 g creveți decorticați • sucul și coaja rasă de la o lămâie • 50 ml ulei de măsline • 2 fir de mărar
• 1 morcov • 150 g roșii cherry • 100 g ruccola • 100 g boabe de năut (lăsate în prealabil la încolțit)
• 4 linguri semințe de floarea-soarelui decojite și prăjite
Dressing:
• 1 avocado • 1 lingură muștar •  2 linguri suc de lămâie • câteva picături de sos picant Tabasco
• 2 linguri de ulei de măsline extravirgin

Creveții se așază într-un cas­tron și se adaugă coaja și sucul de lămâie; deasupra se toarnă uleiul. Se adaugă mărar tocat și se amestecă. Se dă la rece și se lasă să se marineze cca 30 min. Se prăjesc creveții într-o tigaie 1–2 min.
Se taie fâșii morcovul. Se spală roșiile și se taie sferturi. Într-un castron, se amestecă ruccola cu morcovii, roșiile și năutul. Se prepară dressingul: se taie în două fructul de avocado și se scot porții de pulpă cu lingurița; se pasează cu ajutorul furculiței. Se adaugă apoi restul de ingrediente și se a­mes­tecă, obținând o cremă groasă. Se subțiază adăugând o lingură de apă caldă.
Se amestecă salata cu dressingul și se repartizează în bo­luri; deasupra se așază cre­veții și se presară semințe de floarea-soarelui.
Prep.: 30 min. Marinat: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*