Salată de cartofi noi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 800 g cartofi noi • 2 linguri ulei
• 2 dovlecei • 1 legătură ridichi
• 3 cepe verzi • 1 lingură capere
• 80 ml ulei de măsline
• 1 lingură muștar de Dijon
• 1 lingură suc de lămâie
• 1 linguriță miere • sare, piper

Se spală cartofii și se fierb în coajă până ce se înmoaie. Se taie felii. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc feliile de cartofi. Se scurg bine de excesul de grăsime și se tamponează cu un prosop de hârtie; se așază într-un castron. Se spală dovleceii și se șterg, se taie felii și se frig în tigaia-grill. Se curăță și se taie felii ridichile și se adaugă în castron, cu feliile de dovlecel, ceapa tocată și caperele.
Într-un borcan filetat, se amestecă uleiul  de măsline cu muștar, suc de lămâie, sare,  piper și miere; se închide borcanul și se scutură bine. Vinegreta obținută se toarnă peste salată și se servește.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*