Salată de cartofi cu smântână

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 linguriță suc de lămâie
• 1 linguriță zahăr brun
• 2 1/2 lingurițe muștar
• 1 lingură ulei • 150 g
smântână • sare, piper
Salată:
• 800 g cartofi fierți în coajă
• 300 g mazăre congelată
• 140 g fetică • 4 ouă
• 1 mână de germeni de lucernă

Se prepară dressingul: se dizolvă zahărul în suc de lămâie și se înglobează în smântână. Se adaugă muștar și ulei, sare și piper.
Se decojesc cartofii, se taie felii și se stropește cu dressingul pregătit; se lasă să se pătrundă puțin. Se pune la fiert apă cu sare și, când clo­cotește, se adaugă mazărea congelată; se lasă să se scurgă și să se răcească.
Se fierb ouăle tari, cca 10 minute. Se trec prin jet de apă rece, se lasă să se răcorească și se decojesc.
Se spală fetica și se amestecă împreună cu cartofii și mazărea. Se așază salata decorativ în castroane și se așază deasupra felii de ouă fierte; se decorează cu germeni de lucernă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*