Salată de carote cu căpșuni

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București propune o salată proaspătă și aromată, pentru toți amatorii de finețuri văratice

www.micaelvetie.ro

 

Ingrediente pt. 2 porții
• 250 g carote • 150 g căpșuni  • 1 lingură suc de lămâie • 1 lingură suc de portocale
• 1/2 linguriță ghimbir ras • 6 semințe de coriandru pisate • 1/2 linguriță zahăr vanilat
• 3 linguri ulei • sare, piper proaspăt râșnit

1Se curăță și se rad carotele. Căpșunile se taie felii.
2Se prepară sosul din suc de lămâie, suc de portocale, ghimbir, coriandru, zahăr vanilat și ulei. Se sărează și se piperează după gust. Jumătate din cantitatea de sos se adaugă la carotele rase.
3Căpșunile se așa­ză circular pe o farfurie și se stropesc cu restul sosului. Se iau cu lingura porții de salată de carote și se așază în mijlocul căpșunilor. Se ornează. Cel mai bine este ca salata de carote să fie preparată cu o zi înainte, marinându-se astfel la frigider.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*