Salată de avocado cu bacon

Credit foto: Nancy Hochmuth/2012/shutterstock.com
Credit foto: Nancy Hochmuth/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 600 g cartofi • 500 g fasole verde subțire asortată • sare • 100 g bacon • 1 lingură ulei
• 2 fructe de avocado
• sucul de la 1 lămâie
• 2 linguri iaurt
• 1 lingură smântână • piper
• zahăr • 1 legătură mărar

1 Se spală cartofii și se fierb în apă cca 25 min. Se curăță fasolea verde și se fierbe în apă cu sare cca 8 min. Se scurg cartofii și fasolea; cartofii se lasă să se răcorească, apoi se taie jumătăți.
2 Baconul se taie fâșii și se rumenește în ulei încins. Se scoate și se lasă să se scurgă. Se taie în două fructele de avocado și se golesc de sâmburele lemnos; pulpa se decojește și se taie felii subțiri. Se stropește cu suc de lămâie.
3 Restul de suc de lămâie se amestecă împreună cu iaurt, sare, piper, un praf de zahăr și smântână. Toate ingredientele de salată se amestecă într-un castron cu dressingul. Se repartizează pe farfurii și se ornează cu mărar.
Preparare: 30 min. La fiert: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*