Salată cu varză și rață

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 1 oră
• 1 piept de rață • sare, piper
• chimen • ½ căpățână varză roșie
• 350 g castane comestibile proaspete
• 1 ceapă roșie • sucul de la 1 lămâie
• 4 linguri ulei (de preferință un amestec de ulei de măsline și ulei de nuci)
• 30 g stafide

Se condimentează carnea cu sare, piper și chimen; se coace în cuptorul încins la 180 °C, până ce devine moale și rumenă. Se lasă să se răcească, se dezosează și se taie felii.
Se crestează castanele, se așază pe o tavă și se coc cca 20 min. în cuptorul încins la 160 °C. În acest timp se scot din cuptor din când și se scutură tava. La final se scot din cuptor și se decojesc. Se toacă varza și se opărește cu apă clocotită; se trece prin jet de apă rece și lasă să se scurgă. Se sărează, se piperează și se amestecă într-un castron cu sare, piper și ceapă tocată; se lasă să se odihnească 5 min. Apoi se adaugă suc de lămâie și ulei, urmate de stafide, castanele tocate și pieptul de rață tăiat felii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*