Salată cu tofu

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 25 min.
Tofu marinat: • 300 g tofu
• 2 linguri ulei de soia • 2 vârfuri de cuțit piper
• 3 linguri sos de soia • 2 linguri oțet de mere
Salată: • 1 căpățână salată verde • sare • piper
• 3-4 linguri suc de lămâie • 1 praf curcuma • 1 praf zahăr brun
• 1 lingură migdale prăjite • 1 linguriță muștar
• 8 linguri ulei de măsline extravirgin • 4 linguri lapte de soia

Se taie cuburi tofu. Se amestecă 1 lingură ulei de soia cu piper, sos de soia și oțet. Tofu se lasă în această marinată cel puțin 30 min. Se încinge restul de ulei de soia și se prăjesc cuburile de tofu.
Se curăță salata și se rupe bucăți. Se amestecă sucul de lămâie cu sare, curcuma, zahăr, migdale, piper, muștar; se înglobează cu telul uleiul și laptele de soia. Sosul și tofu se toarnă pe salată.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*