Salată cu telemea marinată

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 g telemea • 1,5 linguri oțet
de vin alb • 6 linguri ulei de măsline
• 2 fire rozmarin • sare, piper
• 200 g roșii cherry
•1 castravete lung
•1 ceapă roșie
•140 g măsline negre fără sâmburi

Se așază într-un castron frun­zu­lițele de rozmarin. Se taie cuburi telemeaua și se adaugă în castron. Se bate uleiul cu telul împreună cu oțetul și se toarnă peste brânză; se acoperă cu folie transparentă și se lasă la frigider peste noapte (cel mai bine 2-3 zile).
Se taie roșiile jumătăți. Castravetele se decojește și se taie cuburi.  Ceapa se decojește și se taie rondele. Într-un castron se așază măslinele și se adaugă restul de legume; se amestecă ușor și se adaugă brânza marinată, sare și piper. Se amestecă și se dă la frigider 20 min. Se împarte salata în 4 porții și se servește imediat.
Preparare: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*