Salată cu soia crocantă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 5 linguri făină de orez • 1 praf coriandru măcinat
• 1 cățel de usturoi • 2 lingurițe ghimbir decojit și ras • 2 lingurițe suc de lămâie
• 50 ml apă rece • ulei (pentru prăjit)
În plus: • 400 g tempeh (sau tofu ori felii de soia texturată, înmuiate în apă sau supă fierbinte)
• 2 linguri făină de orez • 2 cepe verzi  • 1 morcov
• 200 g frunze de salată verde • 4 linguri maioneză de soia

Se amestecă făina de orez împreună cu un praf de coriandru măcinat, usturoi decojit și ghimbir tocat. Se amestecă apa cu suc de lămâie și se înglobează în amestecul de făină, până ce se obține o ciulama groasă.
Se încinge bine uleiul. Feliile de tempeh, tofu sau soia texturată înmuiată și scursă se tăvălesc în făină de orez, apoi se trec bucată cu bucată în aluatul fluid. Se pun imediat la prăjit și se lasă să se rumenească. Se curăță legumele și se taie fâșii.
Se amestecă împreună cu frunzele de salată. În final se adaugă feliile de soia prăjită și se servește totul cu maioneză de soia.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*