Salată cu păstrăv la grătar

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 400 g filéuri de păstrăv • 2 lămâi
• 120 ml ulei de măsline extravirgin
• sare • piper • 4 fire maghiran
• 600 g roșii cherry • 2 bulbi de fenicul  • 2 linguri oțet balsamic
•1 ardei iute roșu

Cu un cuțit ascuțit se taie coada și capul peștelui. Se face o tăietură pe spate, de-a lungul coloanei: se desprinde carnea de pe coaste și se decupează primul filé.
Se decupează și al doilea filé și se îndepărtează coloana vertebrală, cu tot cu coastele. Se încinge grillul cuptorului la 220 ºC.
Cu ajutorul unei pensete se îndepărtează oasele mai mari care au rămas în filéuri și se spală filéurile sub jet de apă rece; se șterg.
Se stoarce sucul de lămâie și se amestecă împreună cu jumătate din cantitatea de ulei de măsline; se adaugă sare și piper și se bate vinegreta cu furculița. Se așază peștele într-o formă de sufleu și se se stropește cu ulei aromat; se presară maghiran to­cat și se frige pe grill timp de 4 min.
Se taie felii roșiile cherry; se sărează, se piperează și se repartizează în farfurii pregătite. Se taie feniculul felii subțiri și se amestecă în castron cu restul de ulei, sare și piper; se repartizează peste roșii. În cele din urmă se adaugă în salată și peștele și se stropește totul cu oțet balsamic. Se presară frunzulițe de fenicul și ardei iute tocat.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*