Salată cu nuci și brânză albastră

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 20 min.
• 100 g nuci
• 2 linguri zahăr fin
• 1 căpățână raddicchio
• 1 căpățână salată verde 
• 2 pere
• 2 linguri oțet balsamic
• 4 linguri ulei de măsline
• sare, piper
• 200 g brânză albastră

Se prăjesc nucile într-o tigaie, la foc moale, fără adaos de 
grăsime.
Se adaugă zahăr și se amestecă până ce zahărul se topește și nucile se caramelizează.
Se așază pe hârtie de copt 
și se lasă să se răcorească.
Se spală salata verde și 
raddicchio și se curăță frunzele. 
Se rup bucăți.
Se curăță perele de cotoare și se taie felii. 
Se stropesc cu oțet balsamic și ulei de măsline.
Se sărează, 
se piperează și se repartizează în boluri. Se presară în fiecare bol brânză zdrobită cu furculița 
și nuci caramelizate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*