Salată cu friptură și lipie

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 felii de mușchi de vită (a 300 g) • sare, piper • 4 lipii
• 4 dovlecei mici tăiați felii (a 350 g)
• 200 g salată verde Lollo Biondo
• ulei de măsline extravirgin
• 1–2 migdale decojite și tăiate fâșii
Vinegretă:
• 125 ml ulei de măsline extravirgin • 1 cățel de usturoi tocat
• 2 linguri coajă de lămâie rasă
• 1 lingură suc de lămâie
• 1 lingură pătrunjel tocat

Se prepară vinegreta din ingredientele menționate și se pune deoparte.
Se încinge grătarul; se unge carnea cu ulei de măsline, se sărează și se piperează. Se frige pe grătar 3–4 min., astfel încât să fie mediu pătrunse. Se iau de pe grătar și se acoperă; se păstrează la cald.
Se taie lipiile în două, se ung ulei, se sărează și se piperează. Se frig pe grătar pe ambele fețe, până devin rumene și crocante. Se pun deoparte.
Se ung dovleceii cu ulei de măsline și se frig pe grătar 2 min. pe fiecare parte. Pe farfurii se repartizează lipiile, dovleceii, salată și carne; se stropesc cu vinegretă. Se ornează cu migdale și se servesc imediat.
Preparare: 15 min.  Pe grătar: 15 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*