Salată cu caș și căpșuni

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 300 g spanac proaspăt
• 200 g căpșuni
• 100 g caș de vacă
Pentru vinegretă:
• 2 lingurițe gem de căpșuni
• 1 lingură oțet balsamic
• 4 linguri ulei de măsline • sare, piper

Se prepară mai întâi vinegreta: într-un castron se amestecă dulceața de căpșuni cu oțe­tul aromat și uleiul, bătând cu telul până ce se omo­genizează. Se sărează și se piperează după gust.
Se spală frunzele de spanac sub jet de apă rece și se tamponează cu prosoape de hârtie. Se îndepărtează cotoarele și frunzele se așază în castronul mare de salată. Se taie jumătăți căpșunile și se zdrobește cașul cu furculița; se adaugă ambele în castron. Se toarnă cu grijă vinegreta și se amestecă. Se servește cu pâine prăjită.
Preparare: 15 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*