Salată Cobb

Credit foto: Monkey Business Images/2012/shuterstock.com
Credit foto: Monkey Business Images/2012/shuterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 ouă fierte tari decojite
și tăiate felii
•8 felii bacon
• 1 căpățână salată Romana
•4 cești de piept de pui
afumat tăiat cuburi
• 2 fructe de avocado
• sucul de la 1 lămâie
• 2 roșii
• 200 g brânză Roquefort
• 1/2 linguriță muștar de Dijon
• 4 linguri oțet de vin roșu
• 1 linguriță sos Worcester
• 1 cățel de usturoi pisat
• sare, piper
• 2 linguri ulei de măsline

Se prăjește baconul până devine crocant și se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie. Se cu­răță de coajă fructele de avocado, se scoate sâmburele lemnos și se taie pulpa cuburi, care se stropesc imediat cu suc de lămâie.
Pe fiecare farfurie se așază un pat din frunze de salată.
Se aranjează deasupra ouăle fierte, baconul, carnea de pui, cu­burile de avocado, roșiile tă­­iate rondele și brânza Ro­que­­fort zdrobită cu furcu­lița.
Separat, într-un bol, se amestecă muștarul cu oțet, sos Worcester, usturoi pisat, sare și piper; se înglobează uleiul, cu telul, apoi dressingul se repartizează peste porțiile de salată. Se servesc imediat.

Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*