Salată Cesar

credit foto: Lilyana Vynogradova/2012/shutterstock.com
credit foto: Lilyana Vynogradova/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 căței de usturoi • sare, piper
• 200 ml maioneză
• 4 bucăți filé de anchois de la borcan
• 20 g parmezan ras
• 1 linguriță sos Worcester
• 1 linguriță muștar
• 1 linguriță suc de lămâie
• 40 ml ulei de măsline
• 4 felii de pâine veche de-o zi
• 1 salată verde romană

1 Se toacă 3 căței de usturoi și se amestecă împreună cu maioneză, anchois, 2 linguri de parmezan ras, sos Worcester, muștar și suc de lămâie. Se sărează și se piperează după gust. Se dă la frigider până în momentul servirii.
2 Se taie cuburi feliile de pâine. Într-o tigaie, se încinge uleiul de măsline și se călește restul de us­turoi. Se adaugă cuburile de pâine și se lasă să se rumenească, ames­tecând. Se scot crutoanele ob­ți­nute din tigaie, se lasă să se scurgă de grăsime, se sărează și se pipe­rează. Se spală și se curăță salata verde; se lasă să se scurgă și se rupe bucăți.
3 Într-un castron mare, se așază salată verde, apoi dressing, parmezan și crutoane. Se ser­vește salata cu maioneză.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*