Salată Capri

Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune o variantă a binecunoscutei salate “caprese”, la care se adaugă pesto de fistic

www.micaelvetie.ro

Credit foto: Jakob Hausmann

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 legătură busuioc
• 1 căţel de usturoi
• 2 linguri fistic proaspăt, nesărat • 1 linguriţă suc de lămâie • 3 linguri de ulei
de măsline • 3 linguri supă
clară de legume
• sare, piper
• 1 lingură parmezan proaspăt ras • 2-3 roşii
• 2 bile de mozzarella

1 Frunzele de busuioc se des-prind de pe tulpină. Se curăţă usturoiul şi se taie mărunt. Ambele se amestecă apoi cu fisticul, sucul de lămâie, uleiul de măsline, supa clară de legume şi câte un praf de sare şi de piper. Se pasează acest amestec, cu mixerul vertical. Se adaugă şi parmezanul ras.
2 Se spală roşiile şi se taie felii. Mozzarella se scurge de zer, ştergându-se eventual cu un şerveţel de bucătărie, şi se taie şi ea felii. Feliile de roşii şi de brânză se repartizează alternativ pe farfurii, se sărează şi se piperează. Deasupra
se toarnă pesto-ul de fistic; se servește cu pâine ciabatta şi un vin roşu uşor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*