Salată Asia

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 25 min.
• 3 linguri orez aromat • 500 g file de piept de rață cu piele
• 2 cm rădăcină de ghimbir • 2 căței de usturoi • 2 cepe
• 2 fire lămâiță • 3 fire coriandru • 1 fir mentă
• 4 linguri sos de pește • 3 linguri suc de limette
• 1 vârf de cuțit praf de chili • frunze de radicchio

Se prăjește orezul într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Se scoate și se lasă să se răco­rească. Se mărunțește cu mixerul.
Se crestează pielea de pe pieptul de rață, se condimen­tează și se prăjește într-o tigaie, cu pielea în jos, 10 min. Se întoarce și se mai prăjește 8–10 min. Se lasă să se scurgă de grăsime pe prosop de hârtie și se înfășoară apoi în folie de aluminiu.
Se amestecă ghimbirul tocat cu ceapa, usturoiul, lămâița, coriandrul și menta tocate. Se adaugă carne tăiată felii subțiri. Se prepară un dressing din sos de pește, suc de limette și chili. Pe farfurii se așază frunze de salată și carne; se stropesc cu dres­sing și se presară orez prăjit și pisat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*