Rulouri de pește la cuptor

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București
prepară rulade de pește la cuptor, cu umplură de brânză.
www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 600 g filéuri de pește • 250 g ricotta sau urdă proaspătă
• 1 legătură verdeață (arpagic, pătrunjel, busuioc, mărar)
•  3 linguri ulei de măsline • 2 dovlecei mici
• sare, piper • 1 ardei gras galben
• 400 g roșii decojite din conservă
• 2 linguri capere
• 1 vârf de cuțit piper de Cayenne
• 2 linguri parmezan ras
• 1/2 lingură pătrunjel tocat mărunt • 1 lămâie

Pentru umplutură, se amestecă ricotta zdrobită cu verdeața tocată mărunt, 3/4 lingură sare și piper. Se ung filéurile și se rulează.
Se taie cuburi dovleceii și ardeiul și se înăbușă în puțină grăsime.
Se așază într-o formă termorezisten­tă, cu ceapă tocată, roșiile tăiate mărunt, sare, piper de Cayenne, piper și capere.
Se amestecă bine. Deasupra legumelor se așază ruladele și se presară parmezan amestecat cu pătrunjel tocat și coajă de lămâie rasă.
Se coace la cuptorul încins la 220 ºC. Se lasă să se gratineze cca 15-20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*