Rulouri de dovlecei

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 4 porții
• 80 g orez integral • sare • 4 dovlecei sau zucchini • 2 ardei grași galbeni • 2 ardei grași roșii
• 1/2 legătură pătrunjel • 100 ml smântână • 2 linguri pesmet • 1 ou • 4 linguri parmezan ras
• piper • 4 cepe franțuzești • 125 ml supă de legume
• 1/2 legătură maghiran sau oregano

Se spală orezul, se scurge și se pune la fiert în apă clocotită cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scurge și se lasă să se răcorească.
Se curăță dovleceii și se taie felii subțiri longitudinale. Se sărează și se pun deoparte, să lase zeamă. Se curăță ardeii grași și se taie bețișoare. Jumătate din cantitatea de bețișoare se taie cubulețe.
Se toacă pătrunjelul și se amestecă împreună cu orez, smântână, pesmet, ou, 2 linguri parmezan, sare și piper. Feliile de dovlecei se șterg cu prosoape de hârtie. Pe planșetă se așază câte 2 felii pe lung și se repartizează deasupra o cantitate mică de umplutură. Se așază și bețișoare de ardei și se rulează; se fixează cu scobitori și se așază rulourile într-o formă de sufleu unsă.
Cuptorul se încinge la 175 °C. Ceapa se toacă și se adaugă la rulouri, împreună cu supa și cuburile de ardei gras. Se presară restul de parmezan. Se toacă maghiranul sau oregano. Se presară pe rulouri și se coc la cuptor 25 min. Se ornează cu verdeață. Rulourile se pot servi drept garnitură la friptură.
Preparare: 45 min. Coacere: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*