Rulade în manta de bacon

Credit foto: Burde Cehia
Credit foto: Burde Cehia
Credit foto: Burde Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 fileuri de piept de pui • sare • 150 g cremă de brânză • piper asortat pisat • 4 fire cimbru
• 300 g frunze proaspete de spanac • 8 felii bacon afumat
• 2 linguri unt moale • 2 linguri ulei
• 250 g roșii • 2 linguri ulei de măsline
• 1 linguriță miere
• 1 linguriță suc de lămâie
Se bat filéurile și se sărează pe ambele fețe. Se amestecă într-un bol crema de brânză cu piper și cimbru tocat și câteva frunze de spanac tocate. Se sărează după gust.
În mijlocul fiecărei felii de carne se pune câte o linguriță de brânză și se rulează. Se înfășoară fiecare ruladă în câte o felie de bacon și se fixează cu scobitori. Într-o tigaie se încinge uleiul cu unt și se prăjesc ruladele de jur-împrejur. Apoi se așază într-o tavă și se coc 20 min. în cuptorul încins la 190 ºC.
Se taie roșiile în opt și se amestecă împreună cu restul de spanac. Se amestecă ule­iuul de măsline cu miere, suc de lămâie și 1 praf de sare. Se toarnă acest dressing peste salată și se servește cu rulade de carne.
Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*