Rulade de vițel

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne sugerează o delicatesă pentru mese deosebite: rulade din carne fină de vițel umplute cu cremă de brânză și garnisite cu sparanghel

www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 felii mușchi file de vițel (de 120 g fiecare)
• 8 felii șuncă afumată
• 16 tije de sparanghel verde
• 100 g ceapă verde
• 150 g cremă de brânză de vaci cu verdeață
• sare, piper • ulei de măsline

1 Se fierbe sparanghelul, dar în așa fel încât să rămână crocant. Se trece prin jet de apă rece și 
se lasă să se scurgă.
2 Se bat bucățile de carne de vițel și se acoperă cu felii de șuncă. 
Se amestecă brânza cu ceapă verde și se ung bucățile de carne cu acest amestec.
3 Se taie capetele de la tijele 
de sparanghel și se pun deoparte. Restul de tije de sparanghel 
se așază pe bucățile de carne și se rulează strâns; se fixează cu scobitori sau cu ață. Se sărează, se piperează și se prăjesc bine în ulei; se mai dau apoi cca 15 min. la cuptorul încălzit la 160 ºC.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*