Rulade de vițel cu praz și morcovi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 1 oră și 30 min.
• 600 g carne de vită (pulpă)
• sare, piper • 2 linguri muștar
• 1 linguriță miere • 2 morcovi
• 1 praz • 2 cepe • 2 lingurițe făină • 80 g unt
• 280 g orez cu bob lung
• 4 linguri pătrunjel

Se spală carnea, se șterge și se taie felii groase de cca 0,5 cm. Se bate pe ambele fețe, se sărează și se piperează. Se amestecă muștarul cu miere și se unge cu această compoziție fiecare felie de carne, pe o parte.
Se taie morcovii și prazul în bucăți de 10×0,5 cm. Se așază pe fiecare bucată de carne câte o bucată de praz și mai multe de morcov. Se rulează carnea și se fixează cu ață de bucătărie.
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se curăță ceapa și se taie în opt. Se tăvălesc ruladele de carne prin făină și se prăjesc într-o tigaie în unt topit, de jur-împrejur. Se așază apoi ruladele într-o tavă și se adaugă ceapa și 1 ceașcă de apă. Se așază tava în cuptor, se acoperă cu capacul și se coace cca 40 min. Apoi se scoate capacul și se mai coace carnea cca 30 min. În final se scoate din cuptor și se lasă să se odihnească cca 10 min.
Se fierbe orezul conform indicațiilor de pe ambalaj.
Se strecoară sosul din tigaie și se înglobează pătrunjelul tocat. Se servesc ruladele cu sos și garnitură de orez.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*