Rulade de somon

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 4 porții
•500 ml lapte •250 g făină
• 3 ouă •sare, piper •4 linguri unt
•1 legătură mărar
•300 g brânză de vaci • 3 linguri smântână
•400 g somon afumat feliat

Pentru aluat, se amestecă laptele cu făină, 1/2 linguriță sare și ouă; se lasă să se odihnească aluatul cca 10 min. Se topește untul și se coc succesiv 8 clătite din acest aluat. Se scot și se lasă să se răcească.
Se amestecă mărarul tocat cu brânza de vaci, smântână, sare și piper. Clătitele se ung cu un strat subțire de cremă; deasupra se așază feliile de somon și se rulează clăitele. Se taie rondele și se fixează cu scobitori.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*