Rulade de purcel la frigare

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

• 1 legătură pătrunjel • 1 cățel de usturoi
• 70 g fulgi de migdale sau semințe de pin prăjite
• 70 g parmezan ras • 60 ml ulei de măsline
• sare, piper • 600 g file de porc

Se prepară un pesto de pătrunjel: se pasează cu mixerul frunzele de pătrunjel cu usturoi tocat, migdale și 30 g parmezan ras.
Se înglobează în acest timp uleiul, turnând în fir subțire. Se potrivește de sare și piper.
Se toaletează carnea, îndepărtând surplusul de grăsime. Se crestează mușchiul pe lung și se formează un dreptunghi de carne, care se așază pe folie și se bate ușor. Se sărează și se piperează.
Se unge carnea cu un strat uniform de pesto și se presară un strat uniform de parmezan ras.
Se rulează carnea și se taie în felii groase de cca 1 cm, folosind un cuțit foarte bine ascuțit, cu lama subțire.
Ruladele mici obținute se înfig pe țepușe pentru frigărui și se frig într-o tigaie unsă cu ulei, pe ambele fețe cca 3 min., la foc iute.
Se în­căl­zește cup­torul la 120 ºC.
Frigăruile rumenite se așază într-o formă de sufleu și se acoperă cu folie; se coc la cuptor cca 7-10 min.
Se servesc cu salată de legume sau cartofi copți.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*