Rulade de pui cu clătite

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Maria Ungureanu,
bucătar-șef la restaurantul Maxim din capitală, gătește o ruladă
de pui umplută cu merișoare
și clătite cu spanac – o specialitate ușoară și delicioasă.

Ingrediente pentru 2 porții
Rulade de pui:
• 250 g piept de pui
• 100 g merișoare
• 10 g usturoi
• 10 g ghimbir
• pătrunjel
• sare, piper
Clătite:
• 50 g sfeclă roșie • 1 plic șofran
• 150 g făină • 200 ml lapte • 10 g usturoi • 10 ml ulei de măsline • 150 g spanac • 20 g parmezan ras • sare • 20 g unt
Sos:
• 100 ml smântână lichidă • 50 g merișoare • 2 g usturoi • 10 ml ulei de măsline
• 2 g ghimbir • sare

1Se condimentează puiul cu sare și piper și se bate. Se repartizează merișoarele tocate, usturoiul și pătrunjelul. Se rulează puiul în folie de aluminiu și se dă la cuptor.
2 Se bat ouăle cu laptele, se condimentează cu sare și șofran, se înglobează făina.
Se coc clătitele.
3 Se călesc usturoiul și spanacul. Se condimentează cu sare. Se umplu clătitele cu spanac și parmezan ras. Se ung cu puțin unt și se dau la cuptor.
4 Pentru sos, se călesc me­ri­șoarele rămase, usturoiul și ghimbirul. Se stinge cu smântână lichidă. Se presară pătrunjel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*