Rulade de pui cu ciuperci

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 g ciuperci Pleurotus • 3 linguri ulei
• 300 ml supă de pui • 4 felii piept de pui
• sare, piper • 4 felii cașcaval •  4 felii șuncă de Praga
•  800 g legume con­gelate asortate (praz, porumb, morcovi,
mazăre, conopidă) • 20 g unt

Se spală și se curăță ciupercile Pleurotus, se taie felii și se prăjesc într-o tigaie într-o lingură de ulei. Se toarnă supă și se lasă să fiarbă la foc moale cca 20 min. Se îndepărtează apoi ciupercile din supă, se lasă să se răcească și se se usuce.
Se bat bucățile de carne cu bătătorul de șni­țele, se sărează, se piperează și se așază pe fiecare câte o felie de șuncă și pe mijlocul fiecărei feli de șuncă se pune câte o porție de ciuperci. Se rulează și se fixează cu scobitori sau ață.
Se prăjesc ruladele de jur-împrejur în ulei, la foc iute. Se toarnă apoi restul de supă și se lasă să mai fiarbă la foc moale cca 40 min., până ce se în­moaie. Apoi se scot ruladele și se îndepărtează scobitorile sau ațele. Se strecoară zeama și se lasă să fiarbă până ce-și reduce volumul la 150 ml. Se condimentează. Legumele se încălzesc în unt, într-o tigaie și se lasă să se înăbușe la foc moale 10 min. Se servesc cu rulade și sos.
Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*