Rulade de porc

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 90 min.
• 8 felii mușchi de porc
• 1 cățel de usturoi • 8 felii bacon • 3 fire pătrunjel
• 3 linguri ulei • 2 linguri bulion • 300 ml supă de carne
• 250 g ciuperci champignon • 1 linguriță unt • 80 ml smântână
• 1 ceașcă și 1/2 orez cu bob lung • 1 ceapă

Se bat feliile de carne. Se pisează usturoiul cu sare și piper și se unge carnea cu acest amestec. Se așază pe fiecare bucată de carne câte o felie de bacon și frunzele de la 2 fire de pătrunjel. Se rulează și se fixează (cu scobitori sau ață). Se încing într-o tigaie adâncă 2 linguri de ulei și se prăjesc ruladele pe toate părțile, la foc iute. Se adaugă bulion și se stinge cu puțină supă; se amestecă și se lasă să se înăbușe la foc moale cca 45 min.
Orezul se așază într-o oală și se acoperă cu 3 cești cu apă, se adaugă sare și ceapa întreagă; se dau în clocot. Se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 8 min. pe plită. Se dă apoi la cuptorul încins la 180 ºC și se mai înăbușă 15-17 min.
Se curăță ciupercile și se taie felii; se prăjesc în ulei. Se adaugă la rulade, cu untul; se completează cu restul de supă. Se acoperă cu un capac și se fierbe la foc moale 15 min. Cu 5 min. înainte de a fi gata, se toarnă smântână. Se scot ruladele, se îndepărtează ațele sau scobitorile și se așază la loc în sos; se încălzesc. Se servesc cu orez și pătrunjel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*