Rulade de porc cu varză și caltaboși

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 2 ore
• 250 g varză albă murată • sare • 1-2 lingurițe zahăr
• 500 g pulpă de porc • piper alb măcinat
• cca 250 g caltaboș • 1 ceapă
• 3 căței de usturoi pisați • 1-2 lingurițe bulion
• 150 ml bere neagră • 2 foi de dafin
• 200 ml supă de carne • 1 linguri pătrunjel tocat

Se toacă varza murată, se așază într-o cratiță, se adaugă apă, eventual sare și zahăr și se călește timp de cca 20 min. Se lasă să se răcească.
Se spală carnea de porc, se șterge și se fasonează sub formă de dreptunghi. Se sărează și se piperează. Se așază deasupra varza
și pe o latură se pune calta­boșul. Se rulează începând cu această latură, apoi se leagă cu ață. Se sărează și se piperează rulada.
Se taie ceapa semiluni și se așază în tavă. Se pi­sează usturoiul cu 1 praf de sare și se amestecă împreună cu bulionul și berea. Se așază pe patul de ceapă, iar dea­supra se pune rulada. La final, se adaugă foile de dafin și se toarnă supă; se
acoperă tava cu folie de aluminiu și se coace cca 1 oră, în cuptorul încins la 190 °C. După aceea, se îndepărtează folia de aluminiu, se toarnă restul de supă și se mai fierbe 30-40 min. În acest timp, friptura se stropește cu sos și se întoarce.
Se scoate rulada din cuptor și se taie ața. Se scoate foaia de dafin; se sărează și se piperează.
Se taie rulada felii și se repartizează pe farfurii; se stropește cu sos și se presară pătrunjel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*