Rulade de omletă cu orez

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 porții
• 150 g orez basmati
• sare, piper
• 1 cățel de usturoi
• 1 fir de țelină
• 1 legătură ceapă verde
• 1 ardei gras roșu
• 5 linguri ulei
• 100 ml iaurt
• 1 linguriță ierburi de Provence
• pătrunjel tocat
• 2 linguri suc de lămâie
• 10 ouă
• 80 ml apă minerală

1 Orezul se dă în clocot în 300 ml apă cu sare; se acoperă vasul și se lasă să mai fiarbă orezul la foc moale cca 20 min.
2 Se spală și se curăță legumele. Țelina se taie felii subțiri; ceapa verde, usturoiul și ardeiul gras se taie mărunt. Se călesc le­gumele într-o lingură de ulei încins și se amestecă împreună cu iaur­tul și orezul. Se adaugă ierburi de Pro­vence, pătrunjel tocat, precum și sare și piper după gust.
3 Se bat ouăle cu sare și cu apă mi­nerală, apoi se coc în restul de ulei 8 omlete subțiri. Acestea se umplu cu com­poziția de orez, se rulează, iar cape­tele fie­cărei rulade se leagă cu câte un fir de ceapă verde.
Înainte de servire, se taie jumătăți.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*