Rulade de iepure

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 5 porții
• 600 g pulpă de iepure fără os • 1 lingură muștar de Dijon • sare, piper asortat pisat
• 4 felii șuncă de pui • 4 linguri pătrunjel tocat • 1 lingură ulei • 350 ml supă de legume

1 Se bate carnea cu bătătorul de șnițele. Se sărează, se piperează și se unge cu muștar, cu pensula. Se presară pătrunjel și se acoperă cu 1-2 felii de șuncă. Se rulează carnea și se înfășoară cu res­tul de felii de șuncă. Se fixează rulada cu cleme sau ață și se prăjește în ulei încins, într-o tigaie de teflon, de jur-împrejur.
2 Se așază rulada în tavă, se acoperă cu folie de aluminiu și se coace înăbușit 50 min., în cuptorul încins la 190 °C.  Apoi se reduce focul din cuptor la 180 ºC, se îndepărtează folia și se mai coace rulada 15 min., ca să prindă culoare. Se scoate din cuptor și se dezleagă. La zeama din tavă se adaugă supă, sare și piper și se dă într-un clocot. Se servește cu ruladă.
Preparare: 90 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*