Rulade de dovlecei

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 35 min.
• ½ conservă năut • 1 lingură boabe de năut din conservă (cu tot cu zeamă)
• 1-2 lingură suc de lămâie
• 1 lingură pastă de susan (tahini) • 1 cățel de usturoi
• 12 felii subțiri de dovlecei
• sare • 1 lingură ulei de măsline
• verdeață tocată

Se scurg boabele de năut (se păstrează zeama). Se pasează cu zeama lor și suc de lămâie.
Se adaugă tahini și usturoi pisat și se amestecă; se lasă să se odihnească puțin pasta obținută.
Se sărează feliile de dovlecei și se lasă să se marineze puțin.
Se șterg cu prosoape de hârtie și se ung cu ulei de măsline; se frig pe grătar pe ambele fețe.
În final se ung cu pastă de susan și se rulează. Se înfig pe țepușe de lemn, se presară verdeață
și se servesc cu lipie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*