Rulade de dovlecei gratinate

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 dovlecei mici
• 300 g șuncă
• 200 g emmentaler feliat
• 50 g parmezan ras
• sare, piper roșu măcinat
•  1 praf chili
• unt pentru uns forma

Se unge cu unt o formă de sufleu. Se spală dovleceii sub jet de apă rece și se taie capetele; apoi se taie fâșii de dovlecei subțiri, pe lung, cu ajutorul instrumentului de decojit. Se taie în două feliile de șuncă și de cașcaval.
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Pe un platou se așază câte o felie de dovlecel și se acoperă cu câte o felie de cașcaval și una de șuncă. Se rulează și se așază în forma de sufleu, strâns lipite. Se presară sare, piper, chili și parmezan ras. Se dă la cuptor și se coace cca 17 min.

Preparare: 35 min

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*