Rulade cu carne și roșii

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 80 min. Dospit: 90 min.
• 200 g făină de secară • 300 g făină de grâu
• 1 plic drojdie uscată • 1 linguriță de sare
• 1 linguriță cumin • 300 ml lapte bătut
Umplutură:
• 1 ceapă • 2 căței de usturoi
• 300 g carne tocată • 2 fire cimbru
• 1 lingură muștar iute
• 1 lingură ulei

Pentru aluat, se amestecă cele două tipuri de făină cu drojdie, sare și cumin. Se toarnă laptele bătut și se frământă un aluat moale; se așa­ză într-un castron uns cu puțin ulei și se lasă să crească la căldură, cca 1 oră.
Pentru umplutură, se călește în ulei încins ceapa tocată. După 5 min. se adaugă usturoiul tăiat felii și frunzele de cimbru; după încă un minut se adaugă carnea și se rumenește. Se sărează, se piperează și se lasă să se răcească.
Se întinde o foaie de aluat dreptunghiulară (30 x 20 cm), groasă de cca 2 cm. Se unge cu muștar și se repar­tizează deasupra carnea prăjită. Se rulează. Se tapetează o formă cu hârtie de copt și se așază rulada; se lasă să crească cca 30 min.
Se încinge cuptorul la 220 °C. Se unge rulada cu apă cu sare și se dă la cuptor. După 10 min. tempera­tura din cuptor se reduce la 180 °C și se coace 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*