Ruladă umplută cu cremă de castane

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

10 felii / Preparare: 50 min. Dospit: 1 oră și 30 min.
• 300 g făină • sare
• 20 g drojdie • 50 g zahăr
• 150 ml lapte • 30 g unt
• 2 gălbenușuri
• 300 g castane comestibile decojite
• ½ borcan gem de caise
• 3 linguri ciocolată topită

Se cerne făina într-un castron, cu un praf de sare. Se face o gropiță la mijloc, unde se așază drojdia zdrobită, zahărul și puțin lapte. Se lasă să crească la căldură, apoi se adaugă untul topit, restul de lapte și gălbenușurile. Se adaugă în compoziția de aluat și se frământă. Se acoperă aluatul cu un prosop curat și se lasă să crească la căldură.
Se macină castanele deco­jite și se adaugă gem (dacă nu sunt suficient de moi cas­tanele, se lasă să se înmoaie în lapte, se dau în clocot și se scurg).
Se întinde o foaie de aluat pe planșeta tapetată cu făină și se unge cu crema de castane. Se rulează și se așază într-o formă unsă cu unt și se mai lasă să crească puțin.
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se coace 30 min. Apoi se scoate din cuptor, se lasă să se răcorească și se decorează cu ciocolată topită.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*