Ruladă Montezuma

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB16 felii / Preparare: 45 min. Coacere: 10 min.
La frigider: 2 ore
• 4 ouă • 100 g zahăr • 1 plic zahăr vanilat
• 80 g făină • 2 linguri cacao • 1 lingură amidon
Cremă: • 100 g zahăr • 2 lingurițe miere
• 200 ml frișcă • 10 g unt
• 30 g ciocolată (90% cacao) • 1 vârf de cuțit extract de vanilie

Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se separă ouăle: se bat gălbenușurile cu 4 linguri apă caldă, 50 g zahăr și zahăr vanilat. Albușurile se bat cu 50 g zahăr și se încorporează în com­poziția de gălbenușuri, urmate de făina amestecată cu amidon și cacao. Se omogenizează toate. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace 10 min. Se scoate blatul din cuptor și se răstoarnă pe un prosop textil presărat cu zahăr. Hârtia de copt de pe fund se unge cu puțină apă și se desprinde cu atenție. Se rulează blatul și se lasă să se răcească.
Se lasă să se caramelizeze zahărul, amestecând. Se înglobează mierea, 40 ml frișcă și untul, urmate de ciocolată și extractul de vanilie. Se așază compoziția pe folie de aluminiu și se lasă să se răcească. Se bat 160 ml frișcă. Se mărunțește compo­ziția de zahăr ars în mixer și se adaugă 3 linguri de frișcă, bătând în continuare cu mixerul. Se înglobează apoi restul de frișcă. Se derulează blatul și se unge cu cremă; se rulează la loc și se dă la frigider 2 ore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*